Va recomandam o reteta delicioasa: Mancare de fasole cu ciolan afumat.
Ingrediente Mancare de fasole cu ciolan afumat
fasole boabe 300 g
ceapa-2 buc
1 morcov
sare dupa gust
1 buc ciolan afumat
ulei pt prajit
2 linguri bulion
1 legatura patrunjel
Mod de preparare Mancare de fasole cu ciolan afumat
Fasolea se pune intr-o oala cu apa cu o seara inainte de preparare.
A doua zi fierbem fasolea si ii schimbam apa de 2-3 ori.
Separat calim intr-o tigaie ceapa si morcovul tocat marunt. Apoi prajim si ciolanul afumat taiat bucatele.
Cand fasolea este aproape fiarta, adaugam in oala ceapa , morcovul, ciolanul afumat; adaugam si bulionul si lasam sa fiarba.
La final adaugam patrunjelul.
Serviti cu placere.
Incearca si aceasta reteta video
Photo by Christina Rumpf on Unsplash