Într-o zi de iarnă autentică şi foarte frumoasă m-am gândit să pregătesc o mâncărică de mazăre cu carne de pui. Este una dintre cele mai simple mâncăruri, dar asta nu ne împiedică să o pregătim mereu, cu mazăre proaspătă- vara, sau congelată – iarna.
Ingrediente Mâncărică de mazăre cu carne de pui
1 kg mazăre congelată
2 cepe medii
100 gr amestec legume congelate, (morcov, rădăcină de ţelină) mărunţite cu roborul de bucătărie (sau date pe răzătoare)
100 gr ardei gras congelat
150 gr roşii cherry congelate
1 kg carne de pui (ciocanele)
Sare, piper, cimbru
Marar
Ulei
1 l apă sau supă de carne
Mod de preparare Mâncărică de mazăre cu carne de pui
Într-o cratiţă punem puţin ulei să se încingă, după care adaugăm toate legumele să se călească, dar fără să se ardă. Dupa vreo 5 min adaugăm şi mazărea şi completăm cu apă sau supă de carne şi lăsam sa fiarba la foc mic.
Dacă mazărea cumpărată de voi este una tare este bine să o fierbeţi înainte şi apoi o adăugaţi peste legume.
Între timp, într-o tigăiţă cu ulei încins, prăjim ciocanelele de pui condimentate bine.
Când mazărea şi legumele s-au fiert, condimentam cu sare, piper, cimbru şi mai lăsăm să fiarbă câteva minute, după care adăugăm şi ciocanelele prajite în mâncărica noastră.
Lasăm mâncărica pe foc până când mai scade sosul.
La final presăram marar.
Urmariti video aici
Gasiti si mai multe retete delicioase aici.