Chiar daca mai e ceva pana la Paste, parca mi-e pofta de niste Drob din ficatei de pui.
Ingrediente Drob din ficatei de pui
– 1 kg ficat pui
– 4 oua +1 ou
– 1 legatura patrunjel verde
– 5 legaturi ceapa verde
– sare,piper dupa gust
-100 ml ulei
-100 g smantana
Mod de preparare Drob din ficatei de pui
Ficatul se spala bine in apa rece ,se curata de impuritati,se pune pe urma la fiert in apa clocotita dupa care se lasa la strecurat.
Ficatul racit se toaca marunt. Legaturile de ceapa verde se taie marunt si se pun la calit intr-o tigaie cu ulei.Patrunjelul se toaca si el marunt.
Ficatul racit se toaca marunt. Legaturile de ceapa verde se taie marunt si se pun la calit intr-o tigaie cu ulei.Patrunjelul se toaca si el marunt.
Intr-un castron amestecam apoi ficatul cu ceapa prajita si cu patrunjelul.In acest amestec se se pun cele 4 oua,smantana,sarea si piper dupa gust si se amesteca bine..
Se ia o tava,se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina,sau se pune o foaie de copt si se pune compozitia. Intr-o farfurie bate un ou si se unge pe deasupra compozitia din tava.
Tava pregatita se pune in cuptorul aragazului incalzit, unde se lasa aproximativ o jumatate de ora la foc potrivit.
Se ia o tava,se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina,sau se pune o foaie de copt si se pune compozitia. Intr-o farfurie bate un ou si se unge pe deasupra compozitia din tava.
Tava pregatita se pune in cuptorul aragazului incalzit, unde se lasa aproximativ o jumatate de ora la foc potrivit.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video