Am pregatit astazi dovlecei umpluti cu carne si verdeata, un preparat de vara, gustos si aratos!
Ingrediente Dovlecei umpluti cu carne si verdeata
5-6 dovlecei
500 gr carne tocata amestec (porc si vita)
3 linguri de orez
250 ml suc de rosii
patrunjel si marar, tocat marunt
2 cepe verzi, de marime medie, tocate marunt
2 morcovi dati pe razatoarea mica
2 linguri de faina
crengute de cimbru si tarhon proaspat
2-3 linguri ulei
sare si piper, dupa gust
Mod de preparare Dovlecei umpluti cu carne si verdeata
– dovleceii ii spalam, le taiem capetele, daca sunt prea lungi ii taiem pe jumatate si ii scobim cu lingurita
– amestecam carnea cu ceapa, morcovul, orezul, 5-6 linguri de sos de rosii, marar si patrunjel, sare si piper
– scobim cu o lingurita dovleceii, le indepartam centrul/miezul, formam niste paharute
– cu amestecul pregatit umplem dovleceii
– amestecam faina cu sosul de rosii ramas
– intr-un vas termorezistent punem 2-3 linguri de ulei, asezam dovleceii si adaugam sosul de rosii peste acestia
– completam cu apa, aproape sa acopere dovleceii
– asezam crengutele de cimbru si tarhon printre dovlecei
– punem tava in cuptor 45-50 min, pana cand carnea si orezul s-au fiert, iar dovleceii s-au rumenit.
– dupa ce scoatem tava din cuptor, garnisim cu patrunjel si marar taiat marunt,
Va asteptam pe site-ul FarfuriaVesela.ro pentru alte retete delicioase!
Urmariti reteta video chiar aici!