Iata o reteta apetisanta: Dovlecei umpluti, de la Anisoara67.
Ingrediente Dovlecei umpluti
3-4 dovlecei tineri, 250 g carne tocata de pui, un piept de pui afumat, o ceapa mica, 2-3 ardei rosii, sare piper, verdeata, ulei de masline, o lingurita de legume deshidratate fara sare, 6 oua de prepelita, 5 rosii cherry
Mod de preparare Dovlecei umpluti
Se spala bine dovleceii apoi se sterg si se taie in doua, pe lung, apoi se scobesc de miez cu ajutorul unei lingurite. Se pune intr-o oala apa cu sare iar cand da in clocot se scufunda dovleceii curatati de miez, timp de 5 minute apoi se scot si se lasa sa scurga bine de apa.
Se incinge un pic de ulei apoi se caleste ceapa si ardeiul taiat marunt, se adauga carnea tocata si pieptul afumat, taiat cubulete mici, se potriveste de sare si piper. Se da de pe foc si se adauga verdeata tocata fin. Se umple fiecare jumatate de dovlecel cu aceasta umplutura apoi se asaza una langa alta intr-o tavita. Deasupra umpluturii a fiecarei jumatati se pun cate doua jumatati de rosii sherry si se leaga compozitia cu cate un ou de prepelita spart deasupra fiecarei jumatati. In tava se pune apa cu un praf de sare, un pic de ulei de masline dar si lingurita de legume deshidratate, pana la buza jumatatilor si se da la cuptor pana ce se coc ouale de prepelita. Se servesc calzi sau reci,simpli sau cu smantana deasupra.
Pofta buna!!
Incearca si aceasta reteta video