Dovlecei umpluti

16 mai 2021,
Dovlecei umpluti

Iata o idee delicioasa pentru mesele familiei: Dovlecei umpluti.

 

INGREDIENTE Dovlecei umpluti

-1500 gr carne tocata
-3 cepe
-1 ceasca cu orez
-2-3 rosii ( pentru capacele)
-4-5 dovlecei mai mici
-sare,piper
-200 ml suc de rosii
-3 linguri cu pasta de tomate
-3 linguri cu ulei

 

MOD DE PREPARARE Dovlecei umpluti

Intr-un castron punem carnea tocata. Spalam orezul, il scurgem bine si il adaugam peste carne. Tocam ceapa marunt si o calim in ulei pana devine sticloasa. Dupa ce s-a calit o adaugam peste carnea tocata. Adaugam sare si piper dupa gust. Intre timp dovleceii se curata de coaja, se taie pe jumatate si se scobesc cu o lingura. Umplem dovleceii cu amestecul de carne. Intr-o cratita mai inalta asezam dovleceii unul langa celalalt.Taiem rosiile in felii subtiri si le punem deasupra la dovlecei. Desfacem pasta de tomate in putina apa si o turnam peste dovlecei. Adaugam sucul de rosii si completam cu apa. Dam la cuptor la foc mica pana se rumenesc frumos. Servim dovleceii cu smantana.

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita