Iata o idee delicioasa pentru mesele familiei: Dovlecei umpluti.
INGREDIENTE Dovlecei umpluti
-1500 gr carne tocata
-3 cepe
-1 ceasca cu orez
-2-3 rosii ( pentru capacele)
-4-5 dovlecei mai mici
-sare,piper
-200 ml suc de rosii
-3 linguri cu pasta de tomate
-3 linguri cu ulei
MOD DE PREPARARE Dovlecei umpluti
Intr-un castron punem carnea tocata. Spalam orezul, il scurgem bine si il adaugam peste carne. Tocam ceapa marunt si o calim in ulei pana devine sticloasa. Dupa ce s-a calit o adaugam peste carnea tocata. Adaugam sare si piper dupa gust. Intre timp dovleceii se curata de coaja, se taie pe jumatate si se scobesc cu o lingura. Umplem dovleceii cu amestecul de carne. Intr-o cratita mai inalta asezam dovleceii unul langa celalalt.Taiem rosiile in felii subtiri si le punem deasupra la dovlecei. Desfacem pasta de tomate in putina apa si o turnam peste dovlecei. Adaugam sucul de rosii si completam cu apa. Dam la cuptor la foc mica pana se rumenesc frumos. Servim dovleceii cu smantana.
Incearca si aceasta reteta video