Dovlecei si rosii umplute, la cuptor

20 octombrie 2021,
Dovlecei si rosii umplute, la cuptor

Iata o reteta savuroasa: Dovlecei si rosii umplute la cuptor de la Anisoara67.


Ingrediente Dovlecei si rosii umplute, la cuptor

4 dovlecei tineri, 4 rosii mari si tari, 400 g carne tocata de curcan, o ceapa, un ardei gras rosi, o lingura de legume deshidratate fara sare, ulei, sare, piper, verdeata, 10 oua de prepelita

 

Mod de preparare Dovlecei si rosii umplute, la cuptor


Dovleceii spalati si stersi se taie la capete apoi se taie in doua bucati egale. Se curata de miez ajutandu-ne de o lingurita fara a strapunge celalalt capat al jumatatii. La rosii se taie un capac deasupra, se curata bine de miez.
Se curata ceapa si se taie marunt, ardeiul se taie in cubulete si apoi se calesc impreuna intr-un strop de ulei. Cand legumele se inmoaie se adauga carnea care se caleste pana scade tot sucul lasat. Se adauga si lingura de legume deshidratate, se potriveste de sare si piper si se da tigaia de pe foc apoi se adauga verdeata (marar si patrunjel) tocata fin.
Se umple fiecare jumatate de dovlecel si fiecare rosie, se asaza intr-o tava mai inalta, apoi deasupra compozitiei din fiecare, se spartge cate un ou de prepelita, acesta legand compozitia de carne.
Se toaca marunt miezul de la rosii, se toarna in tava, se complrteaza cu apa, se adauga un praf de sare si un strop de ulei apoi se da 30 de minute la cuptor. Se pot servi simplu sau cu smantana!

 

Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita