Mod de preparare aluat Pachetele cu carne de curcan
Intr-un bol punem faina amestecata cu semintele de in si un praf de sare.
Intr-un castronel se amesteca drojdia cu 1 lingura de faina, 3 linguri de lapte caldut si zaharul. Amestecam pana se face ca o pasta. Aceasta pasta o punem in bolul cu faina, (in mijloc) acoperim cu prosop si lasam la crescut timp de 15-20 minute la loc cald.
Dupa cele 20 minute adaugam galbenusul de ou, uleiul, sarea, laptele caldut, pentru a forma un aluat moale si elastic, dar nelipicios. Se mai lasa acest aluat, acoperit, 10-15 minute la loc cald.
Mod de preparare toping
Pentru topping, am amestecat impreuna carnea tocata cu usturoiul pisat, pasta de ardei, patrunjelul tocat marunt si am condimentat dupa gust cu sare si piper.
Foaia se intinde cu sucitorul si trebuie sa aiba 1 cm grosime, apoi taiem dreptunghiuri (aproximativ 16 cm lungime si 10 cm latime) pe care asezam 2 linguri de topping si le intindem uniform. Ridicam putin marginile aluatului.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 15-20 minute.
Le putem servi calde sau reci alaturi de un sos de iaurt.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
Citeste continuarea: 1 2