Amalia s-a pregatit pentru concursul nostru cu acest aperitiv de senzatie: Piftie de curcan.
Vrei sa castigi unul premiile oferite de Megaplus.ro? Inscrie-te la concursul nostru! Afla detalii aici.
INGREDIENTE
-1 piept de curcan cu os (cca 2,5 kg)
– o ceapa
-2 morcovi
-un pastarnac
– o telina
-3 foi de dafin
-15 boabe de piper
-sare
-10 catei de usturoi
MOD DE PREPARARE
– se portioneaza pieptul de curcan;
– se asaza intr-o oala suficient de mare si se acopera cu apa rece astfel incat nivelul acesteia sa fie cu un lat de palma deasupra;
– se fiebe la foc potrivit (cu sare) pana cand carnea se desprinde de pe oase (cca 120 min) si se spumeaza intre timp;
– se adauga zarzavatul curatat si spalat, foile de dafin si piperul si se mai lasa pe foc pana cand fierbe si zarzavatul;
– se scot oasele si se asaza carnea in mai multe farfurii;
– se piseaza usturoiul cu sare si se amesteca cu zeama;
– se strecoara zeama si se toarna peste carne astfel incat aceasta sa fie bine acoperita;
– se da la rece sa se inchege.
Se serveste rasturnata pe farfurie si ornata dupa cum iti place. Eu am folosit frunze de rucola si ardei iute (acestia din urma, doar pentru decor!).