Curcan cu legume si fondue de branza

11 august 2021,
Curcan cu legume si fondue de branza - sfatulparintilor.ro - pexels-cottonbro-3171134

Iata o reteta delicioasa: Curcan cu legume si fondue de branza.

 

Ingrediente Curcan cu legume si fondue de branza


– 200 g bucheţele de broccoli proaspăt
– 1 morcov mare (cca 100g)
– 200 g bucheţele de conopidă proaspătă
– 250 g piept de curcan, fără pieliţă
– 50 ml ulei
– Sare, după gust
– Un vârf de cuţit de piper măcinat
– 1000 ml apă rece
– 200 g caşcaval Emmentaler
– 50 ml suc de mere proaspăt
– O linguriţă de muştar dulce

 

Mod de preparare Curcan cu legume si fondue de branza


– Broccoli, conopidă şi morcovul (tăiat felii de cca 2 mm) se pun la fiert în apă cu sare până devin „al dente”;
– Pieptul de curcan se taie cubuleţe, se condimentează şi se prăjeşte în ulei, până devine uşor auriu; (în tigaia wok, de preferinţă)
– Se adaugă legumele şi câte puţină supă, până când sunt fierte;
– Se potriveşte de sare;
– Din caşcaval, sucul de mere şi muştar pregăteşti un fondue, la foc mic şi amestecând continuu, ca să nu se taie;
– Serveşti legumele cu carnea imediat, acompaniate de fondue de brânză.

 

Incearca si aceasta reteta video

Photo by cottonbro from Pexels

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita