Culibiaca – Placinta cu carne tocata

24 decembrie 2017,

Oanapl10 s-a inscris la concursul nostru cu aceasta reteta minunata de: Culibiaca – Placinta cu carne tocata.

Vrei sa castigi un Slow cooker Crock-Pot? Trimite si tu retetele tale. Detalii aici!

 

 

Ingrediente Culibiaca – Placinta cu carne tocata

(tava 20×30 cm):
600 g carne de vită
2 buc ceapă (mare)
3-4 linguri ulei
500 g foietaj
50 g pesmet
3 ouă
100 g cascaval
50 g patrunjel verde
50 g unt
piper
sare

 

 

Mod de preparare Culibiaca – Placinta cu carne tocata
Carnea de vită o cureţi de pieliţe, o tai bucăţi mici şi o treci prin maşina de tocat. Caşcavalul îl razi fin. Toci mărunt ceapa şi pătrunjelul verde.
Ceapa o înăbuşi în ulei, adaugi carnea tocată, continuând înăbuşirea circa 10 minute. Lași să se răcească, adaugi sare, piper şi toci din nou. Mixezi ouăle și le adaugi peste compoziție, păstrând câteva linguri pentru uns foaia de aluat de deasupra. Adaugi pesmet şi pătrunjel verde tocat mărunt; amesteci până se omogenizează.
Tapetezi tava cu hârtie de copt. Întinzi o foaie de aluat în tavă (tai surplusul de aluat), presari jumătate din caşcavalul ras, torni compoziţia de carne și presari restul de cașcaval. Aşezi deasupra cea de-a doua foaie de aluat și o ungi cu oul rămas. Înțepi aluatul din loc în loc (pentru a nu se umfla la copt), introduci tava în cuptor, la temperatură ridicată la început (circa 5 minute), apoi la foc potrivit şi lași până la coacerea completă, circa 30-35 de minute (până când plăcinta se rumenește frumos).
Preparatul se taie felii şi se serveşte cald, cu diferite garnituri.

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita