Cosulet cu legume si piept de pui

20 ianuarie 2021,

Mod de preparare aluat Cosulet cu legume si piept de pui

Intr-un bol puneti faina cernuta, un praf de sare,semintele de in si susan.
Intr un castronel se amestecati drojdia cu 1 lingura de faina, 3 linguri de apa calda si zaharul. Amestecati pana se face ca o pasta. Aceasta pasta o puneti in bolul cu faina (in mijloc) acoperiti cu prosop si lasati la crescut timp de 15-20 minute la loc cald.
Dupa cele 20 minute adaugati uleiul, sarea, apa, pentru a forma un aluat moale si elastic, dar nelipicios. Se mai lasa aluatul, acoperit, 10-15 minute la loc cald.
Foaia se intinde cu rasucitorul si trebuie sa aiba 1 cm grosime.
Tapetati formele cu ulei si hartie pentru copt si puneti aluatul “imbracand” si peretii formei.Opriti putin aluat si pentru toarta cosuletului.

 

Mod de preparare umplutura Cosulet cu legume si piept de pui

Pieptul de pui se spala bine, apoi se pune la fiert in apa cu sare (sau condiment baza mancare). Cand pieptul e aproape gata,adaugati legumele si mai lasati pe foc trei minute.Scoateti legumele intr-o strecuratoare si dati-le la jet de apa rece pentru a opri fierberea.
Puneti totul la scurs intr-o strecuratoare.
Taiati pieptul de pui cubulete mici,adaugati legumele,maslinele feliate,prazul taiat rondele,ouale batute,mozzarella si condimentati dupa gust cu nucsoara,sare si piper.Amestecati usor pentru a omogeniza compozitia.

Umpleti cosuletele cu compozitie si le dati la cuptorul preincalzit la 170 gr. Inainte de a le scoate cu 3-4 minute radeti deasupra putina mozzarella.
Pot fi servite calde sau reci.
Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita