Iata o interesanta reteta de Cosulet cu legume si piept de pui. Deosebit de aspectuoasa, merita efortul daca aveti musafiri. Ii veti incanta cu siguranta.
Ingrediente aluat Cosulet cu legume si piept de pui
faina 300 gr
apa calduta 150 ml
3 linguri ulei
drojdie uscata 1 lingurita
1 ligurita zahar
3 linguri apa calda
sare
seminte de in
seminte de susan
Umplutura Cosulet cu legume si piept de pui
1 piept de pui
Legume congelate sau la conserva (legume proaspete)
50 gr porumb
50 gr fasole verde
50 gr broccoli
50 gr mazare
50 gr morcov baby carrots
50 gr conopida
50 gr masline feliate
1/2 de praz
2 oua
100 gr mozzarella
un praf de nucsoara
sare si piper
Mod de preparare aluat Cosulet cu legume si piept de pui
Intr-un bol puneti faina cernuta, un praf de sare,semintele de in si susan.
Intr un castronel se amestecati drojdia cu 1 lingura de faina, 3 linguri de apa calda si zaharul. Amestecati pana se face ca o pasta. Aceasta pasta o puneti in bolul cu faina (in mijloc) acoperiti cu prosop si lasati la crescut timp de 15-20 minute la loc cald.
Dupa cele 20 minute adaugati uleiul, sarea, apa, pentru a forma un aluat moale si elastic, dar nelipicios. Se mai lasa aluatul, acoperit, 10-15 minute la loc cald.
Foaia se intinde cu rasucitorul si trebuie sa aiba 1 cm grosime.
Tapetati formele cu ulei si hartie pentru copt si puneti aluatul “imbracand” si peretii formei.Opriti putin aluat si pentru toarta cosuletului.
Mod de preparare umplutura Cosulet cu legume si piept de pui
Pieptul de pui se spala bine, apoi se pune la fiert in apa cu sare (sau condiment baza mancare). Cand pieptul e aproape gata,adaugati legumele si mai lasati pe foc trei minute.Scoateti legumele intr-o strecuratoare si dati-le la jet de apa rece pentru a opri fierberea.
Puneti totul la scurs intr-o strecuratoare.
Taiati pieptul de pui cubulete mici,adaugati legumele,maslinele feliate,prazul taiat rondele,ouale batute,mozzarella si condimentati dupa gust cu nucsoara,sare si piper.Amestecati usor pentru a omogeniza compozitia.
Umpleti cosuletele cu compozitie si le dati la cuptorul preincalzit la 170 gr. Inainte de a le scoate cu 3-4 minute radeti deasupra putina mozzarella.
Pot fi servite calde sau reci.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video