Cordon Bleu delicios

07 august 2020,
Cordon Bleu

Iata o noua reteta  trimisa de Elena_RM88:  Cordon Bleu. Este delicios.

 

 

Ingrediente Cordon Bleu


Piept de pui 1 kg (Dintr-un piept se fac 4 cordon bleu).
Oua 3 buc
Cascaval clasic 200 g
Sunca Afumata 200 g (De preferat sa fie deja feliata)
Faina alba calitate superioara 200 g
Pesmet alb/galben 300 g
Delikat de gaina
Sare 10 g
Unt 250 g

 


Mod preparare Cordon Bleu


Se pregatesc toate ingredientele.
Pieptul de pui se spala, se curata. Pieptul se taie in 4 bucati aproximativ egale.
Fiecare bucata se acopera cu o folie alimentara(se bate mult mai bine, nu se rupe carnea si nu stropeste) si cu un ciocan de bucatarie se bate bine.Se condimenteaza pieptul de pui cu Delikat de gaina.
Pe prima jumatate de pui se pune o felie de sunca si pe ea cascavalul.
Aveti grija ca bucata de cascaval si sunca sa nu fie prea mari, altfel nu veti putea sa o acoperiti cu carne.
Acoperiti cascavalul cu sunca cu cealalta jumatate de piept, asa ca sa-l acopere complet.Daca nu-l acopera, mai taiati din cascaval sau sunca.
Din 2 piepti de pui se fac 8 cordon bleu-uri.
Se pastreaza foarte bine congelati in aceasta forma (Eu le mai dau prin pesmet si dupa aceasta le pun la congelator). Daca le scoateti de la congelator nu le dezghetati, le puneti direct in tigaie.
In 2 farfurii plate puneti pesmet si faina. Intr-o farfurie mai adanca bateti ouale cu Delikat de gaina si mixati bine cu o furculita.
Se da pieptul prin faina,apoi prin ou,si apoi prin pesmet.
Se topeste untul pe o tigaie plata si se aranjeaza cordon bleu-ul, se acopera cu un capac si la foc mediu se prajesc.

Se serveste cu garnitura de legume/salata.
Aceasta este reteta clasica, eu o mai simpific astfel: pieptul il dau numai prin pesmet si il prajesc in ulei. Este mai simplu dar la fel de gustos.
Pofta Buna!

 

 

Incearca si aceasta reteta video

Imagine de Veit Köhler de la Pixabay

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita