Iata o reteta usor de preparat si pe gustul tuturor: Ciulama de pui si ciuperci.
Ingrediente Ciulama de pui si ciuperci
un piept mare de pui
1 ceapa
200 gr ciuperci
5 lingurite unt
2 lingurite faina
100 ml lapte
1 ou
2 linguri smantana
Mod de preparare Ciulama de pui si ciuperci
Ceapa tocata marunt si ciupercile maruntite se pun la calit intr-o tigaie pana se rumenesc. Carnea se fierbe in apa cu sare. Separat, intr-o cratita, se incinge untul, se amesteca cu faina, apoi se stinge cu lapte si cu zeama in care a fiert carnea, amestecand cu telul incontinuu, pentru a evita formarea cocoloaselor. Se amesteca cu oul si smantana. Se omogenizeaza si apoi se adauga ceapa, ciupercile, carnea taiata bucatele. Se mai fierb 10 minute. Se serveste cald, cu mamaliguta.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de ❤ Monika 💚 💚 Schröder ❤ de la Pixabay