Iata o reteta delicioasa de Ciulama cu ciuperci.
Ingrediente Ciulama cu ciuperci
1/2 ciuperci albe de pasune sau de cultura,
50 g unt,
25 g faina,
100 ml smantana,
o ceapa,
marar,
patrunjel,
piper,
sare.
Mod de preparare Ciulama cu ciuperci
Ciupercile, curatate si bine spalate, se taie in felii mari si se fierb acoperite, 30 minute, intr-o cratita cu 1/4 l apa clocotita, la foc mic, impreuna cu ceapa taiata in sferturi, pana cand ciupercile se moaie bine, scotandu-se apoi ceapa. Faina se freaca cu o lingura de apa rece desertandu-se peste ciuperci cu care se amesteca, lasand sa fiarba cateva clocote ca sa se lege putin sosul, apoi cratita se ia de pe foc. Smantana batuta cu o lingura de apa rece se amesteca cu sosul fierbinte, potrivindu-se gustul cu sare. Deasupra se pun bucatele de unt, frunze de marar si patrunjel taiate marunt.
Incearca si aceasta reteta video