Iata o delicioasa reteta de Supa de rosii cu galusti.
IngredienteSupa de rosii cu galusti
4-5 l apa,
1 kg rosii,
1 cutie rosii decojite in suc,
2 morcovi
2 rondele groase de telina,
frunze de telina,
2 cepe,
2 ardei grasi,
1 cartof mare,
2 linguri ulei masline,
sare
piper
Galuste de gris:
2 oua,
7 linguri gris,
1 lingurita amidon,
1 lingura ulei,
1 vf sare
Mod de preparare Supa de rosii cu galusti
Intai de toate am oparit 2-3 minute rosiile ca sa se le pot decoji usor. Am lasat rosiile sa se raceasca si intre timp am pus legumele la fiert .Eu de obicei scot la final ardeii si ceapa din supa de rosii, uneori chiar si o parte din telina, alteori le mixez toate in supa.
Dupa ce s-au racit rosiile le-am decojit si mixat pulpa impreuna cu cele din conserva. Am pus rosiile in strecuratoare si am invartit cu convingere pana ce a ramas numai miezul cat de cat uscat, stors, vlaguit. Am verificat cartoful sa nu fie crud (sa fie cat de cat fiert) si am adaugat sucul de rosii in supa de legume. Am mai lasat legumele la fiert, sa socializeze cu sucul. Si inainte sa pun galustele le-am scos.
Galuste: Am batut cu furculita albusurile sa stea batoase. Am daugat galbenusurile frecate si ele cu un praf de sare si 1 lingura de ulei. Am turnat in ploaie grisul amestecat cu lingurita de amidon, amestecand foarte usor de jos in sus prin exteriorul „aluatului” pana cand incepe sa capete o textura buretoasa si sa se desprinda usor de pe peretii vasului. Am lasat focul mic la supa si am pus galustele. Le-am lasat asa la foc mic vreo 5-7 minute apoi le-am rasucit usor, le-am mai lasat cateva minute, am oprit focul si am pus capacul ca sa se umfle galustele.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de RitaE de la Pixabay