Iata o reteta foarte simplu de preparat: Supa de praz.
Ingrediente Supa de praz
500 g praz,
doi morcovi,
o ceapa,
3 cartofi,
o legatura de patrunjel verde,
sare;
facultativ: 100 ml untdelemn,
4 linguri de smantana,
crutoane.
Mod de preparare Supa de praz
Prazul se curata de foile exterioare si de partea verde mai fibroasa, dupa care se spala si se taie in bucati late de 1-2 cm. Ceapa se toaca marunt, iar morcovii se dau pe razatoare. Cartofii se taie cubulete. Se inabusa cu putina apa prazul, ceapa si morcovii. Daca se pregateste cu untdelemn, atunci se calesc putin legumele, dupa care se sting cu cateva linguri de apa si se inabusa. Cand s-au inmuiat, se adauga doi litri si jumatate de apa, sare, cartofii taiati cubulete.
Se lasa sa fiarba pana sunt gata toate legumele, dupa care se pune patrunjelul tocat, se aseaza capacul si se mai lasa pe foc un minut. Daca se doreste, se poate drege cu putina smantana si se poate manca cu crutoane.
Gasesti si alte retete delicioase pe AntenaSatelor.ro.
– reteta din Ostroveni, judetul Dolj, publicata in volumul „Retete alese pentru Post si Craciun” de Simona Lazar, Editura Jurnalul, 2010.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de congerdesign de la Pixabay