Supa de dovleac

15 ianuarie 2020,
Supa de dovleac

Va recomandam pentru astazi o reteta deosebita: Supa de dovleac.  Este delicioasa si mai ales sanatoasa.

 

 

Ingrediente Supa de dovleac

2,5 l supa de legume

500-600 g de dovleac

100 ml smantana

1 ceapa mare (sau 2 mijlocii)

1 / 2 cana de orez

1 ceapa

2 morcovi

1 ardei

2 cartofi

1 radacina pastarnac

 1 telina

unt

patrunjel

 

 

Mod de preparare Supa de dovleac

Intr-o oala se pregateste o supa de legume (orice legume: ceapa, morcovi, ardei gras, cartofi, varza, radacina de patrunjel, pastarnac, telina – tot ce este in casa, cu exceptia sfeclei). Fierbem  20-30 de minute in apa. Potrivim de sare si piper. Se fierbe orezul in apa  cu sare 10 -15 minute, apoi se pune intr-o strecuratoare. Ceapa se taie marunt si se caleste in unt. Dovleacul se taie cuburi mici si se caleste impreuna cu ceapa. Dupa ce s-au calit se introduc in blender impreuna cu legumele din supa. Se rastoarna apoi impreuna cu orezul in supa. Cand se serveste se presara cu patrunjel taiat marunt.

Imagine de RitaE de la Pixabay

Cuvinte cheie: ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita