Va recomandam pentru astazi o reteta deosebita: Supa de dovleac. Este delicioasa si mai ales sanatoasa.
Ingrediente Supa de dovleac
2,5 l supa de legume
500-600 g de dovleac
100 ml smantana
1 ceapa mare (sau 2 mijlocii)
1 / 2 cana de orez
1 ceapa
2 morcovi
1 ardei
2 cartofi
1 radacina pastarnac
1 telina
unt
patrunjel
Mod de preparare Supa de dovleac
Intr-o oala se pregateste o supa de legume (orice legume: ceapa, morcovi, ardei gras, cartofi, varza, radacina de patrunjel, pastarnac, telina – tot ce este in casa, cu exceptia sfeclei). Fierbem 20-30 de minute in apa. Potrivim de sare si piper. Se fierbe orezul in apa cu sare 10 -15 minute, apoi se pune intr-o strecuratoare. Ceapa se taie marunt si se caleste in unt. Dovleacul se taie cuburi mici si se caleste impreuna cu ceapa. Dupa ce s-au calit se introduc in blender impreuna cu legumele din supa. Se rastoarna apoi impreuna cu orezul in supa. Cand se serveste se presara cu patrunjel taiat marunt.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de RitaE de la Pixabay