Iata o reteta simpla si delicioasa, numai buna pentru o cina in familie: Supă cu tăiței de casă.
Ingrediente Supă cu tăiței de casă
2 morcovi
2 radacini de păstârnac
2 cepe
2 cartofi
1 dovlecel
1 ardei
1 legătură de pătrunjel proaspăt
Pentru tăiței
2 ouă
300 grame de făină
2 masuri de jumătate de coajă de ou plină cu apă (deci păstrați o jumătate de coajă de ou)
sare
Mod de preparare Supă cu tăiței de casă
Punem legumele tăiate în cuburi mari la fiert, timp de 25-30 de minute. Nu vrem să le fierbem prea mult ca să nu le distrugem vitaminele prin fierbere excesivă.
După ce fierb, le scoatem din supă și în locul lor adăugăm tăițeii.
Atentie- puneti oala trei sferturi plină cu apă la fiert cu legume pentru că tăițeii, ca și galuștele, au nevoie de multa supă pentru fierbere.Altfel riscăm sa avem o oală numai cu tăiței care au „inghițit” toată supa…
In timp ce legumele sunt la fiert, spargem cele două ouă întregi, neseparate, într-un bol.Adăugăm un pic de sare, 2 jumătăți de coajă de ou pline cu apă și le amestecăm bine cu furculița.Acum adăugăm făina puțin câte puțin, până obținem un aluat îndesat, pe care îl împărțim în două părți rotunde.
Puneți făină pe blatul de lucru și întindeți cu sucitorul de lemn o foaie cât mai subțire.
Când e suficient de întinsă, lăsați foaia noastră puțin la uscat.
La fel procedăm și cu a doua foaie.
După ce s-au uscat puțin, rulăm fiecare foaie și tăiem cu cuțitul tăiței, pe care îi desfacem apoi în fășii lungi.
Scoatem legumele din supă și punem tăițeii la fiert,vreo 10 minute.
Punem sare după gust, puțin ulei de floarea soarelui și o mănă zdravănă de pătrunjel .
Miroase senzațional și e gata !
Înveseliți-vă farfuriile cu această supă de legume cu tăiței de casă !
Mâncați voioși și veți fii mereu sănătoși !
Incearca si aceasta reteta video de la FarfuriaVesela.ro
Mai multe retete delicioase gasiti aici.