Ultimele

Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate

Retetele tale » Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate
Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate

Anisoara67 a trimis aceasta minunata reteta de Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate. Reteta poate fi o varianta savuroasa pentru zilele de post.

 

 

Ingrediente Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate

(pentru 2 portii)

1/2 kg dovleac de placinta, 1 cartof mare, o ceapa, 2 morcovi, o radacina de patrunjel, sare, un pic de ulei, 2-3 stelute de anason

 

baghetelele aromate: 5-5 bucati subtiri si lungi de dovleac, un cub mic de unt (ulei de cocos pentru cei care tin post), 2 lingurite de zahar de palmier (sau zahar brun)

 

 

Mod de preparare Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate

Se curata zarzavatul de coaja apoi ceapa se taie marunt,dovleacul,morcovul si radacina de patrunjel se taie in cubulete mici,la fel si cartoful. Se incinge bine uleiul apoi se adauga zarzavatul sa se caleasca um pic. Se adauga o ceasca de apa, un praf de sare si se acopera cu un capac sa fiarba innabusit pana se inmoaie totul. Cand zarzavatul este fiert se arunca si stelutele de anason si se lasa sa clocoteasca 2-3 clocote apoi se scot afara. Se scurge zarzavatul de supa ramasa si se da la blender apoi se dilueaza cu supa pana ajungem la consistenta dorita.
Se incinge untul (uleiul de cocos) intr-o craticioara apoi se adauga cele 2 lingurite de zahar de palmier si lasasam sa caramelizeze un pic apoi adaugam baghetelele si le lasam sa fiarba in caramelul obtinut pana se inmoaie. Caramelul obtinut are un gust dulce amarui, aromatizat.
Se serveste supa crema decorata din abundenta cu acest caramel si cu baghetelele de dovleac caramelizate.
Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: mai 9, 2021