Iata o interesanta reteta de Supa bulgareasca Tarator de la Privatelaura.
Ingrediente Supa bulgareasca Tarator
– 1 castravete verde mare
– 2 catei usturoi
– 2-3 lg ulei masline extravirgin
– 400 g iaurt gras
– 300 ml lapte dulce
– 1 leg. marar verde proaspat
– sare
– cuburi de gheata (daca doriti sa se raceasca mai repede)
– miez de nuca (optional)
Mod de preparare Supa bulgareasca Tarator
Curatam castravetele de coaja sau il spalam foarte bine si il radem (cu tot cu coaja daca doriti). Usturoiul in curatam si il radem si pe el.
Intr-un castron de sticla sau ceramica, punem castravetele ras, usturoiul si sare. Amestecam si adaugam iaurtul, uleiul de masline si mararul spalat si tocat marunt.
Turnam laptele peste compozitie, amestecand usor cu o lingura.
Dam la frigider sa se raceasca pentru o ora apoi servim o portie mare de supa Tarator.
Incearca si aceasta reteta video