Va prezentam azi o delicioasa reteta de ciorbita de perisoare. Pofta buna!
Ingrediente Ciorbita de perisoare de pui cu mazare
500 mazare uscata
500 carne tocata de pui
1 ou
1 ceapa
1 morcov
1 pastarnac
1 ardei gras rosu
2 linguri gris
1 l dupa
1 legatura leustean
200 ml bors
sare, piper dupa gust
Mod de preparare Ciorbita de perisoare de pui cu mazare
Pui mazarea sa se inmoaie in apa calduta, de seara pana dimineata. Inlocuiesti apa si fierbi boabele timp de 30 min., la foc mic, schimband apa de cel putin doua ori.
Intre timp, cureti morcovul, pastarnacul si le pui la fiert in 2l apa sarata. Pentru perisoare, amesteci carnea tocata cu grisul, oul, ceapa taiata marunt, sare si piper dupa gust. Omogenizezi compozitia si formezi perisoare marunte, pe care le pui la fiert in supa de legume. Cand perisoarele au fiert, adaugi mazarea scursa si borsul, in prealabil fiert. La sfarsit presari leusteanul tocat marunt.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com