Reteta de post: Bors de sfecla

30 august 2021,
Bors de sfecla

Iata o reteta rapida, deliciosa si de post: Bors de sfecla.

 

 

Ingrediente Bors de sfecla

 

2 sfecle nu prea mari, 2 cartofi, un morcov, patrunjel, o ceapa,taitei, verdeata, sare, 2l apa, 300 ml bors.

Pentru cei care nu tin post un ou, 2-3 linguri smantana,

 

 

Mod de preparare Bors de sfecla

 

Se curata sfecla, se spala si se da pe razatoarea mica, apoi se pune la foc cu morcovul curatat si patrunjelul taiate cubulete, cu ceapa curatata si tocata marunt si cu apa. Dupa 5 minute, se adauga cartofii curatati si taiati subtiri si sare. Cand cartofii au inceput sa se inmoaie se adauga taiteii. Dupa cateva minute se toarna si borsul fiert separat si strecurat. Se lasa sa mai fiarba impreuna 10 de minute. Se presara cu leustean si patrunjel taiate marunt, se ia de pe foc.
Se opreste putina sfecla cruda peste care se toarna apa clocotita. Se lasa pana cand apa s-a inrosit bine si se adauga in ciorba.

Cei care nu tin post pot drege oala cu galbenus si smantana dupa ce s-a racorit putin ciorba.

 

POFTA BUNA!

Incearca si aceasta reteta video

Imagine de Igor Lukin de la Pixabay

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita