Abetina a trimis o reteta delicioasa de Nacreala (sarbusca).
Ingrediente Nacreala (sarbusca)
-1 kg.cartofi,
-1 ardei capia rosu,
-o radacina de pastarnac,
-1 radacina de patrunjel,
-1 morcov,
-un castron mare de urzici vii,
-o mana buna de stevie,
-1 legatura de leustean,
– 1 legatura de patrunjel,
-2,5 l.zer de oaie (de preferat zerul sa fie cumparat de la o persoana cunoscuta si sa nu fie urdit, daca este urdit nacreala nu va mai avea acea consistenta si acel gust minunat),
-1 lingura Maggi secretul gustului cu gust intensavor de legume,
-4-5 rosii,
-sare dupa gust.
Mod de preparare Nacreala (sarbusca)
Se curata cartofii se taie cubulete si se pun in oala la fiert, adaugam toate radacinoasele si ardeiul tocate marunt, apa cat cuprinde, Maggi secretul gustului si lasam sa fiarba bine.
Intr-o oala punem urzicile la fiert si le tragem doar un clocot. In apa rezultata adaugam o lingura de miere de albine si stoarcem o lamaie si facem un ceai foarte bun pentru sanatate.Clatim apoi urzicile si le tocam marunt. Nu trebuie sa exageram cu tocatul.
Cand toate legumele sunt fierte ,turnam zerul de oaie, adaugam sare dupa gust si lasam sa traga un clocot, apoi oprim focul si punem peste nacreala urzicile, stevia, leusteanul si patrunjelul tocate marunt.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video