Va recomandam o ciorbita pe placul tuturor: Ciorba de perisoare.
INGREDIENTE Ciorba de perisoare
PERISOARE:
-500 gr carne tocata
-1 ceapa
-2 linguri orez
-1 ou
-un praf de sare
-leustean verde tocat marunt
CIORBITA:
-1 morcov
-1 pastarnac
-1/2 telina
-1 ceapa
-3 linguri bulion
-zeama de varza sau bors
-leustean verde
-1 ou
-smantana optional
MOD DE PREPARARE Ciorba de perisoare
Pentru perisoare: se pune carnea intr-un castron. Se adauga ceapa tocata marunt, orezul, oul si sarea. Eu pun si leustean verde tocat marunt. Le da un gust aparte. Se fac perisoare rotunde si se dau deoparte.
Pentru ciorbita: se toaca marunt morcovul, telina, pastarnacul si ceapa. Se pune o oala la fiert in care adaugam 2-3 litri de apa. Se adauga zarzavatul si se lasa sa fiarba.
Cand zarzavatul a fiert se pun perisoarele si se lasa sa fiarba bine orezul. Cand este fiert se adauga bors sau zeama de varza dupa gust. Se pune si suc de rosii sau pasta de tomate. Sarea se adauga dupa gust.
Cand sunt fierte perisoarele se bate bine oul cu un pic de zeama si se pune apoi in oala. Se servesc cu smantana si leustean verde deasupra.
Incearca si aceasta reteta video