Iata o reteta interesanta de sezon: ciorba scazuta de urzici.
Ingrediente Ciorba scazuta de urzici
– 2 linguri de unt
– Bulion
– O ceapa
– 500 ml supa de pui sau de legume
– 2 kg de urzici
– Sare, piper
– Smantana sau iaurt
Mod de preparare Ciorba scazuta de urzici
Intr-o oala mare se topeste o lingura de unt. Cand acesta este topit complet, adauga ceapa tocata si o lingurita de sare. Lasa oala pe foc amestecand din cand in cand pana cand ceapa se topeste. Acest lucru va dura aproximativ 3 minute. Adauga o lingura-doua de bulion si las-o sa dea in clocot de cateva ori. Este foarte important sa reduci focul dupa aceasta pentru a mentine un echilibru la fierbere. Dupa ce a fiert pentru inca 15 minute, adauga supa de pui sau legume. Amesteca foarte bine. Adauga si urzicile si lasa-le sa fiarba pentru inca 10 minute cu totul. Topeste separat si restul de unt si amesteca-l bine cu smantana. La sfarsit, condimenteaza cu sare si pier si ciorba de urzici este gata sa fie servita. Eu am preferat sa o las sa fiarba mai mult ca sa fie mai scazuta :))
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com