Ultimele

Ciorba din Tara Motilor

Retetele tale » Ciorba din Tara Motilor
Ciorba din Tara Motilor

Doina Sidonia a trimis alta reteta minunata: Ciorba din Tara Motilor.

Avem NEVOIE de urmatoarele INGREDIENTE pentru a prepara Ciorba din Tara Motilor:

300 g carne porc
150 g ceafa crud-uscata afumata
1 morcov
1 ceapa
1/2 ardei gras rosu si verde
4 catei usturoi
4 buchetele conopida
4 frunze varza
2 linguri ulei
400 ml bors
2 l supa carne
1- 2 galbenusuri
sare
piper
patrunjel verde
80 g taitei subtiri (optional)

MOD de PREPARARE Ciorba din Tara Motilor:

Ceafa afumata o taiem fasii si o rumenim intr-o tigaie, apoi o punem deoparte.
Curatam morcovul , ceapa si usturoiul .Ardeii si morcovul le taiem cubulete mici, varza o taiem fideluta si carnea cubulete.
In oala in care vom face ciorba punem 2 linguri de ulei si sotam putin morcovul si ardeii, vor da o culoare frumoasa ciorbei.Adaugam cubuletele de carne si le amestecam pina isi schimba culoarea.
Adaugam supa , varza, ceapa intreaga si ceafa rumenita, asezonam si vedem daca mai trebuie supa sau nu.Daca nu aveti supa gata facuta – vi-am mai povestit ca eu o tin la congelator, in sticle de cate 2 l – faceti din vegeta de casa si apa, atat cata aveti nevoie.
Lasam sa fiarba pina cand carnea este fiarta si se desface usor in fasii.Depinde de varsta carnii.
Intr-un bol amestecam galbenusurile cu niste bors , adaugam apoi un polonic de ciorba fierbinte, omogenizam si rasturnam peste ciorba din oala,
Daca mai trebuie adaugam bors, eu nu il fierb separat.
Lasam sa fiarba 5 minute.
Mie mi s-a parut ca ciorba nu este destul de deasa , asa ca am adaugat cateva paste in ea.
Servim minunata ciorba de la moti, alaturi de ardei iute, asa fierbinte.
Dar motii, cand se aseaza la masa, beau un paharel de palinca, mai inainte .
Pofta mare sa aveti !

Incearca si acesta reteta video

Data articol: martie 14, 2023