Iata o delicioasa reteta de ciorba de sflecla rosie.
Ingrediente Ciorba de sfecla rosie
– 1/2 kg sfecla rosie
– o ceapa
– un morcov
– o telina
– o radacina pastarnac sau patrunjel
– 1/2 kg rosii decojite si taiate (merg si cele la conserva)
– 50 g orez
– zeama de lamaie dupa gust
Mod de preparare Ciorba de sfecla rosie
Se pune la fiert in apa cu sare 1/2 kg. de sfecla rosie data pe razatoare mare. Dupa cca. 30 min se adauga si ceapa taiata marunt, morcovul, telina, pastarnacul sau patrunjelul date tot pe razatoarea mare. Cand sunt aproape fierte se adauga 50g de orez si dupa 15 min, 1/2 kg. rosiile decojite si taiate.
Se acreste cu zeama de lamaie si se drege cu 2 galbenusuri.
Se serveste cu putin ulei, verdeata si smantana sau iaurt.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video