Ultimele

Ciorba de salata verde cu zeama de varza si iaurt

Retetele tale » Ciorba de salata verde cu zeama de varza si iaurt
Ciorba de salata verde cu zeama de varza si iaurt

Iata o reteta delicioasa de Ciorba de salata verde cu zeama de varza si iaurt.

 

Ingrediente Ciorba de salata verde cu zeama de varza si iaurt

 

3 l supa de carne
2 morcovi
2 cepe
1/2 telina
2 cartofi
1/2 ardei gras rosu
2 salate verzi
3 catei usturoi
100 ml bulion rosii facut in casa
5-600 ml zeama varza
200 ml iaurt
200 ml smantana de gatit
2 galbenusuri
2 linguri ulei aromat
1 legatura leustean
1 legatura patrunjel verde
sare
piper

 

Mod de preparare Ciorba de salata verde cu zeama de varza si iaurt

Curatam legumele apoi le spalam si le stergem cu un servet absorbant.
Morcovii ii taiem cubulete, dar 1/2 dintr-un morcov il dam pe razatoarea cu gauri mici si il tragem la tigaie in putin ulei, pina lasa o culoarea frumoasa portocalie.
Cepele le lasam intregi, si dupa ce au fiert in ciorba, le indepartam.
Ardeiul rosu il taiem cubulete, la fel telina si cartofi, dar in cuburi putin mai mari.
Supa o punem la foc pe aragaz si asteptam sa dea in clocot.
Eu cand fac supa de carne, fac mai multa, de obicei si zeama o congelez in sticle de plastic. La sarbatori am avut carne de vitel si oase, asa ca am avut o zeama minunata!
Cand da supa in clocot, adaugam legumele, mai putin cartofii si ii dam culoare cu morcovul razuit pe care l-am tras la tigaie.
Lasam sa fiarba cam 30 de minute , pina sunt fierte legumele.
Acum adaugam cartofii si ii lasam sa fiarba 15-20 de minute.
Cand sunt gata fierti adaugam salata verde rupta in fasii de 3-4 cm, leusteanul si usturoiul presat.
Zeama de varza la care la noi in ardeal i se zice „moare” dar se pronunta „oa” cam ca si un „o” apasat, prelung, o adaugam tot acum si lasam sa dea in clocot vreo 10 minute pina fierbe salata verde.
Punem bulionul de rosii facut in casa si lasam sa mai dea cateva clocote.
Oprim focul sub ciorba si dregem ciorba omogenizand smantana cu iaurtul( eu l-am facut din lapte prins)si galbenusurile, cu telul.Diluam cu 1-2 polonice ciorba fierbinte si turnam amestecul in oala.
Deasupra presaram patrunjel verde proaspat tocat.
Servim ciorba obligatoriu cu un ardei iute, care ii va intensifica gustul ciorbei.
Pofta mare sa aveti! Va poftesc la o farfurie….

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: iunie 2, 2022