Va prezentam o ciorba de salata, foarte usor de preparat.
Ingrediente Ciorba de salata
2 bucati salata
1 legatura ceapa verde
1 morcov
1 borcanel iaurt, lapte batut, optional
2 oua
2 linguri pasta de tomate
bors dupa gust
2 linguri ulei
sare
leustean verde
Mod de preparare Ciorba de salata
Curatam salata, morcovul si ceapa si le spalam. Oprim doua fire de ceapa pentru prajeala. Taiem salata fideluta, morovul se rade pe razatoarea cu ochiuri mici, iar ceapa se taie rondele micute. Intr-o oala mai maricica punem salata, morcovul ras si ceapa. Punema apa si dam la fiert. Cand este fiarta salata adaugam pasta de tomate si borsul dupa gust. Dregem cu sare la fel dupa gust. Intr-o craticioara punem cele doua fire de ceapa ramase pe care le-am taiat rondele si doua linguri cu ulei. Cand ceapa s-a inmuiat o adaugam peste ciorbita si mai lasam sa dea in cateva clocote.
Intre timp spargem ouale si le batem bine. Le adaugam in oala si amestecam cu o furculita pentru a se imprastia uniform. Oprim focul si adaugam leusteanul verde. Servim ciorbita cu iaurt sau lapte batut, dupa preferintele fiecaruia.
Incearca si aceasta reteta video