Iata o reteta simpla si savuroasa: Ciorba de rosii cu orez.
Ingrediente Ciorba de rosii cu orez
400 g apa, 250 g rosii, 1 ceapa, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1 ardei gras, 1 lingura orez, 1 ou, 1 lingura faina, 2 lingurite unt, patrunjel verde.
Mod de preparare Ciorba de rosii cu orez
Se pune apa la fiert; cand clocoteste se adauga legumele bine spalate.
Se lasa sa clocoteasca pana sunt aproape fierte, apoi se pun rosiile taiate.
Cand toate legumele sunt fierte se strecoara zeama si zarzavatul se paseaza.
Se pune din nou la fiert cu orezul.
In loc de orez se pot pune zdrente facute dintr-un ou batut cu faina, pana se face ca o smantana groasa.
Se pun cand fierbe ciorba.
Dupa ce totul este fiert se pune patrunjelul tocat marunt si untul.
Se serveste calda.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Aline Ponce de la Pixabay