Iata o reteta simpla de Ciorba de pui, de la Abetina.
Ingrediente Ciorba de pui
-1 caserola de aripioare de pui, (circa 1 kg.)
-1 ceapa,
-3 morcovi,
-2 radacini de pastarnac,
-1/4 bucata telina,
-50 ml.ulei,
-1 plic bors MAGGI,
-sare dupa gust,
-600 gr.smantana,
-4 oua,
-1 kg.cartofi noi,
-o legatura de patrunjel verde.
Mod de preparare Ciorba de pui
-Se spala aripioarele, se pun la fiert, se trag doua, trei clocote si se arunca apa, se clatesc aripioarele si se pun la fiert cu apa si sare.
– Se curata ceapa, se toaca si se pune la undit, cand devine translucida se adauga toate radacinoasele tocate marunut si se undesc pret de cateva minute, dupa care se adauga in oala in care am pus aripioarele la foc. Adaugam si cartofii taiati cubulete si lasam sa fiarba la foc potrivit. Cand sunt fierte adaugam plicul de bors MAGGI dupa gust si preferinte, sare dupa gust si lasam sa traga cateva clocote, apoi oprim focul si presuram patrunjel tocat marunt.
-Punem ouale peste smantana, le omogenizam si la un interval de cam 10 minute de la oprirea focului adaugam smantana, amestecam usor. Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video