Iata o ciorba foarte simplu de preparat: Ciorba de perisoare din vita.
Ingrediente Ciorba de perisoare din vita
carne tocata de vita – 1 kg, morcov – 3 buc., ardei – 1 buc., bors – 500 ml, ceapa – 2 buc, orez – 300 g, rosie – o bucata, bulion – 100 g, sare, telina – 100 g, patrunjel,
Mod de preparare Ciorba de perisoare din vita
Ceapa se curata, se spala, se taie si se pune la calit intr-o oala mare. Peste ea se adauga morcovul si telina rasa, ardeiul, rosia si se continua calirea inca 15 min. la foc mic. Se adauga apa cat cuprinde oala. Intre timp, pana da in in clocot se fac perisoarele din carnea tocata, orez (100 g) si sare.
Cand lichidul incepe sa dea in clocot se reduce focul la mic si se adauga rand pe rand perisoarele. Se continua fierberea inca 1 ora. Cand perisoarele sunt fierte se adauga orezul (200 g), bulionul, borsul si patrunjelul.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de tkeawkin de la Pixabay