Ciorba de perisoare cu carne curcan # Reteta 7
Reteta de la aliceb77
Ingrediente Ciorba de perisoare cu carne curcan
- 1/4 kg carne tocata curcan,
- o manuta faina,
- 1 ou,
- legume proaspete sau de la borcan,
- 1 ceapa potrivita,
- 1 canita bors acru,
- verdeata si smantana;
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare Ciorba de perisoare cu carne curcan
Se amesteca carnea tocata cu oul, faina, sare si piper;
Se face o compozitie omogena.
Intr-o oala de ciorba punem o lingurita de ulei si 1 ceapa si 2-3 linguri de zarzavat de la borcan(in cazul meu);
Adaugam apa pana sus si lasam sa dea in clocot;
Cand zarzavatul e aproape fiert, formam mici bile din carnea tocata si le dam drumul in oala;
Lasam sa fiarba pana se ridica deasupra perisoarele, adaugam borsul acru fiert separat, sarea si piperul si patrunjelul verde tocat.
Servim fierbinte cu o lingura de smantana adaugata in farfurie!
Pofta buna!
Ciorba de perisoare din piept de pui # Reteta 8
Reteta de la dannai.
Pentru o cina in familie, ciorbita de perisoare din piept de pui poate fi alegerea gustoasa si sanatoasa. Pofta buna!
Ingrediente Ciorba de perisoare din piept de pui
- carne tocata din piept de pui – 750g,
- morcov – 3 buc.,
- ardei – 1buc.,
- bors – 500ml,
- ceapa – 2buc,
- orez – 300g,
- rosie – o bucata,
- bulion – 100 g,
- sare,
- telina – 100g,
- patrunjel,
- ardei iute
- smantana pentru servire
Mod de preparare Ciorba de perisoare din piept de pui
Ceapa se curata, se spala, se taie si se pune la calit intr-o oala mare. Peste ea se adauga morcovul si telina rasa, ardeiul, rosia si se continua calirea inca 15 min. la foc mic. Se adauga apa cat cuprinde oala. Intre timp, pana da in in clocot se fac perisoarele din carnea tocata, orez (100 g) si sare. Cand lichidul incepe sa dea in clocot se reduce focul la mic si se adauga rand pe rand perisoarele. Se continua fierberea inca 1 ora. Cand perisoarele sunt fierte se adauga orezul (200 g), bulionul, borsul si patrunjelul. Se lasa inca 15 minute la foc.mic. Se serveste cu ardei iuti si smantana.
Pofta buna!
Ciorba de perisoare de peste # Reteta 9
Reteta de la micky.
Ingrediente Ciorba de perisoare de peste
- 200 g peste fara oase * macrou
- 1 oua
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de orez pentru perisoare
- 50 g orez
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 ardei
- 1 legatura de patrunjel si una de leustean
- 2 linguri de bulion
- bors
- Mirodenii – sare, piper, menta
Mod de preparare Ciorba de perisoare de peste
Legumele se pun la fiert si cand sunt aproape gata se da focul mic si se adauga perisoare mici (preparate din peste fiert dat prin masina de tocat, oul, orezul si patrunjelul, sare dupa gust si usturoi). Mai tarziu se pune bulionul si borsul. Se serveste cu leustean tocat mic pe deasupra.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
Ciorba de perisoare # Reteta 10
Reteta primita de la Danielapatty.
Ingrediente Ciorba de perisoare
- 200 g carne amestec (porc+vita) tocata;
- 1 ceapa;
- 1 morcov;
- 1 pastarnac;
- 2 rosii;
- 1/2 ardel kapia rosu;
- patrunjel;
- 1 canita orez;
- 1 ou;
- 1 lingurita faina alba;
Mod de preparare Ciorba de perisoare
Pentru inceput vom curata legumele si le vom taiat marunt,dupa care intr-o oala vom pune 2-3 linguri de ulei si vom scalda legumele:ceapa,morcovul,pastarnacul,ardelul kapia si patrunjelul in ulei pana devin sticloase.
Turnam apa calduta peste legume si lasam la fiert circa 20 minute,timp in care ne ocupam de perisoare.
Pentru acestea vom amesteca carnea tocata cu ceapa tocata marunt,orezul,oul,faina,patrunjel verde tocat.Amestecam bine,condimentand cu sare si piper si incepem sa formam perisoare, cat mai mici, ajutandu-ne de un bol cu apa rece.
Adaugam rosiile blenduite in oala cu legumele.
Dupa 2-3 clocote adaugam cu grija perisoarele formate , avand grija sa reducem din intensitatea focului. Potrivim de sare, piper si punem 1 cana bors proaspat.
Cand ciorba este gata presaram patrunjel verde si o servim dreasa cu smantana dupa preferinta.
Pofta buna!
Ciorba de perisoare cu carne de porc si leustean # Reteta 11
Reteta de la abetina.
Ingrediente Ciorba de perisoare cu carne de porc si leustean
-1kg.carne slaba de porc,
-1 morcov,
-1 radacina de pastarnac,
-1 ceapa,
-2 ardei capia rosii,
-1 cub maggi de legume-1 cub maggi cu gust de gaina,
-1 cutie cuburi maggi de bors,
-3 rosii,
-2 linguri orez,
-2 -3 linguri de ulei,
-1 legatura leustean verde,
-5 oua.
Mod de preparare Ciorba de perisoare cu carne de porc si leustean
– Punem intr-un vas carnea tocata de porc si peste ea adaugam un cub maggi de legume, ouale, orezul si le omogenizam foarte bine.
– Intr-o oala punem apa la fiert si cand apa fierbe, dam focul la mic si adaugam perisoarele, le lasam sa fiarba la foc mic si curatam din cand in cand spuma ce apare deasupra supei.
– Curatam legumele le tocam marunt, undim mai intai ceapa, apoi adaugam legumele tocate marunut si le undim pret de cateva minute apoi le adaugam in oala peste perisoare. Adaugam un cub maggi cu gust de legume pentru un plus de savoare si lasam sa fiarba totul la foc potrivit. Cand totul este fiert adaugam cuburile de bors maggi dupa gust si preferinta,in jur de 1 cub la litru de ciorba,adaugam sare si lasam sa traga doua ,trei clocote,apoi oprim focul.Adaugam peste ciorba leustean tocat marunt si ardei iuti. Cine doreste poate adauga smantana.
Pofta buna!
Citeste continuarea: 1 2