Ultimele

Ciorbă de perişoare

Retetele tale » Ciorbă de perişoare
Ciorbă de perişoare

Danielapatty ne trimite aceasta reteta minunata de: Ciorbă de perişoare.

 

 

Ingrediente Ciorbă de perişoare

200 g carne amestec (porc+vita) tocata;
1 ceapa;
1 morcov;
1 pastarnac;
2 rosii;
1/2 ardel kapia rosu;
patrunjel;
1 canita orez;
1 ou;
1 lingurita faina alba;

 

Mod de preparare Ciorbă de perişoare

Pentru inceput vom curata legumele si le vom taiat marunt,dupa care intr-o oala vom pune 2-3 linguri de ulei si vom scalda legumele:ceapa,morcovul,pastarnacul,ardelul kapia si patrunjelul in ulei pana devin sticloase.
Turnam apa calduta peste legume si lasam la fiert circa 20 minute,timp in care ne ocupam de perisoare.
Pentru acestea vom amesteca carnea tocata cu ceapa tocata marunt,orezul,oul,faina,patrunjel verde tocat.Amestecam bine,condimentand cu sare si piper si incepem sa formam perisoare, cat mai mici, ajutandu-ne de un bol cu apa rece.

Adaugam rosiile blenduite in oala cu legumele.

Dupa 2-3 clocote adaugam cu grija perisoarele formate , avand grija sa reducem din intensitatea focului. Potrivim de sare, piper si punem 1 cana bors proaspat.

Cand ciorba este gata presaram patrunjel verde si o servim dreasa cu smantana dupa preferinta.
Poftă bună!

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:
Data articol: august 4, 2022