Ciorbă de perişoare

09 februarie 2014,

Ciorba de perisoare este una din cele mai populare ciorbe de pe la noi. Este o ciorba simpla, dar foarte gustoasa. In cele ce urmeaza o sa va arat cum o preparam noi. Filmul de mai jos va arata toate etapele, de la ingrediente si pana cand ciorba sta mandra in farfuria vesela.

 

 

Ingrediente
500-600 gr carne tocata de porc (se poate folosi amestec sau vita)
1 morcov ras
1 sfert de radacina de telina rasa
2 cepe potrivite taiate marunt
1 ardei gras taiat marunt
2-3 linguri de orez spalat
1 ou
1 litru bors
patrunjel, sare, piper
leustean uscat sau verde

 

 

Mod de preparare

Se amesteca carnea tocata cu ceapa, patrunjelul, ou, sare si piper. Ne umezim bine mainile cu apa si incepem sa formam perisoarele. Luam in palma umeda amestec de carne si formam perisoarele rotunde, dupa care le asezam pe toate pe o tava sau un platou.
Intre timp, pe aragaz, asezam oala si o umplem cu apa cam trei sferturi, asteptam sa dea in clocot.

Cand am terminat toate perisoarele de rotunjit, le adaugam in apa fierbinte, cu mare grija sa nu se desfaca si le lasam sa fiarba cam 15 min. Am pus perisoarele mai intai sa se fiarba, deoarece timpul de fierbere al carnii aste mai mare decat cel al legumelor.

Cand perisoarele s-au fiert pe jumatate, adaugam legumele (morcovul, ceapa, telina, rosiile) si orezul si lasam cam o jumatate de ora sa fiarba bine. In ultimile 10 min adaugam borsul cald, completam oala cu apa, mai adaugam sare daca este cazul, si mai lasam un pic sa fiarba.
La final adaugam leusteanul.

 

(Daca poza asta ar putea transmite gustul si mirosul, ar fi minunat! Inca nu s-a inventat asa ceva, dar cine stie in curand orice este posibil!)

Pofta buna!

 

Urmariti video aici

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Minimax
Gradinita