Retetele Tale Sfatul Parintilor
Sfat Gradinite

Ciorbe, supe, borsuri

Ciorbă de legume. Cea mai bună rețetă țărănească

07 ianuarie 2018, , Vizualizări:
ciorba de legume

Ciorbă de legume. Cea mai bună rețetă țărănească. Ion Lumânare, din Hotarele, e mândru de femeia lui și de bucatele pe care le gătește. Când i-am trecut pragul casei, ea – mama Lina, adică – tocmai deschidea ușița cuptorului în care se coceau pâinile. Pâini mai mici, de le zicea „picioi”. Puse laolaltă într-o cratiță mare, rotundă și mai năltuță.

Dar acolo, în câmpie, se fac în special ciorbe și tocane, cu legume multe. Nu de alta, dar pline sunt solariile, la ceasul ăsta, iar în camp încep de-acum a se pune răsadurile. Cum face ciorba de zarzavat si de legume a mamei Lina a lui Ion Lumânare? Ea taie patru cepe și le călește un pic în ulei. Se călesc deoparte și patru roșii tăiate, se pune un morcov și un postârnac (mama Lina rostește, ca în zonă, «postârnac») dați prin răzătoare. Peste ceapa călită punem apa și o lăsăm să fiarbă un pic.

 

Ciorbă de legume. Cea mai bună rețetă țărănească. Punem roșiile, morcovul și păstârnacul și când au fiert bine, eu pun o lingură cu orez. După ce s-au făcut toate, punem borș de țară. După gust, să nu iasă ciorba prea acră. Mai adăugăm sare. Batem un ou ori două cu făină și puțin ulei, cât să iasă o pastă mai groasă, și le trecem prin pâlnie, ori le punem cu furculița, de ies ca o fideluță. Dacă au fiert toate, tocăm pătrunjel, leuștean proaspăt și punem în oală. Batem și un ou, să dregem zeama fierbinte.

 

Reteta de Ciorbă de legume a fost culeasa de Simona Lazar. Afla si alte retete minunate pe AntenaSatelor.ro

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de retete

Comenteaza