Iata o reteta simpla de Ciorba de fasole verde.
Ingrediente Ciorba de fasole verde
Morcov, patrunjel, o ceapa mijlocie, 1/2 kg fasole verde, un ardei, 1/2 kg rosii, 2 galbenusuri, frunze de patrunjel si telina, putin cimbru si sare.
Mod de preparare Ciorba de fasole verde
Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute cu 2 linguri de untdelemn, apoi totul se stinge cu 1 1/2 l apa fierbinte. Cand clocoteste apa, se pun pastaile de fasole rupte in cite 2-3 bucati, ardeiul taiat in felii subtiri si 1/2 lingurita cu sare. Cand toate sunt fierte , se adauga sucul de rosii, se lasa sa fiarba citeva clocote, se sareaza si se acreste, daca mai este nevoie. Pentru aroma, se adauga frunze de patrunjel, o frunza de telina taiate marunt si o mica ramura de cimbru. Se serveste ca atare sau dreasa cu 2 galbenusuri , batute bine cu 2 linguri de apa rece sau cu 100 ml smintina sau iaurt, batute bine cu un galbenus.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de HBH-MEDIA-photography de la Pixabay