Ultimele

Ciorba de fasole in bol de paine de casa

Retetele tale » Ciorba de fasole in bol de paine de casa
Ciorba de fasole in bol de paine de casa

Iata o noua reteta trimisa de Anisoara67: Ciorba de fasole in bol de paine de casa.

Ingrediente Ciorba de fasole in bol de paine de casa

Cca 500 g fasole boabe, 400 g costita afumata sau kaizer, 2 cepe, 2 morcov, 2-3 linguri ulei masline, 1 cana suc de rosii, o foaie de dafin, sare si piper, cimbru, patrunjel verde, 2 ardei, o bucatica telina, busuioc uscat, sare
pentru paine: cca 500 g faina, 200 ml apa calduta, un cub de drojdie, sare, 2 linguri de ulei de masline

Mod de preparare Ciorba de fasole in bol de paine de casa

Fasolea curatata si spalata si inmuiata de cu seara, se acopera cu apa si se pune la fiert. Dupa cateva clocote strecuram fasolea, aruncand apa in care a fiert si adaugam apa fiarta apoi se pune la fiert cu sare si zarzavatul taiat marunt. Dupa ce fasolea a fiert si s-a inmuiat bine, punem la incins uleiul de masline si rumenim costita sai kaizerul taiat marunt apoi adaugam si sucul de rosii. Se adauga totul in fasole si lasam sa mai fiarba cateva minute dupa care oporim focul si adaugam foaia de dafin, busuiocul si cimbru si verdeata taiata fin.
Pentru bolul de paine framantam faina cu apa calduta in care am dizolvat drojdia, sarea si uleiul. Se framanta cu mana pana nu se mai lipeste apoi se acopera si se lasa sa creasca la loc calduros. Aluatul crescut se imparte in doua apoi se pune in 2 forme rotunde, mai inalte, unse cu un pic de ulei si se da la copt la cuptor, la foc potrivit pana se rumenesc bine. Se scot painicile din forme, se taie capace deasupra, se scobesc de miez apoi se mai dau 5 minute la cuptor, pentru ase usca in interior. Se serveste ciorbica de fasole in bolurile de paine, cu ceapa rosie de apa sau ardei iute.
Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: noiembrie 21, 2022