Iata o reteta delicioasa de ciorba de burta cu os de vita.
Ingrediente Ciorba de burta cu os de vita
500 g burta prefiarta,
1 os de vita,
3 morcovi,
1 radacina patrunjel,
4 catei usturoi,
2 galbenusuri crude,
250 g smantana,
4 linguri de otet,
sare,
3 gogosari in otet
Mod de preparare Ciorba de burta cu os de vita
Intr-o oala mare cu apa se pune la fiert osul de vita cu putina sare. Se lasa sa fiarba bine si se adauga legumele curatate de coaja, dar intregi. Se lasa la fiert pana ce zeama se albeste. Se scoat osul de vita si legumele intregi si se adauga burta taita felii subtiri. Se lasa cam 35-40 de minute la fiert. Dupa ce s-a fiert burta se adauga 2 morcovi dati prin razatoarea mica, gogosarii taiati felii si usturoiul pisat. Se ia borsul de pe foc. Separat se bat ouale cu smantana si otetul, se rastoarna compozitia obtinuta intr-o cantitate de bors si se amesteca bine. Se adauga treptat in oala cu bors amestecand continuu.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video