Sfatuitoarea ne-a trimis aceasta reteta delicioasa: Ciorba de „burta” cu ciuperci pleurotus.
Daca este post sau suntem vegetarieni, de ce sa nu mancam o ciorba zdravana si gustoasa de „burta”. Putem inlocui burta de vita cu Ciupercile Pleurotus, care sunt atat bune, incat au fost denumite „Painea Padurii”.
INGREDIENTE Ciorba de „burta” cu ciuperci pleurotus
-o ceapa;
– 4 cartofi;
– 1 morcov;
– 1 pastarnac;
– o radacina de patrunjel;
– 1/2 radacina de telina;
– 1 ardei gras sau ardei pus de toamna la congelator;
– 4-5 ciuperci pleurotus;
– 3-4 linguri granule de tapioca;
– zeama de la 2 lamai;
– patrunjel verde, marar verde, leustean verde;
– tarhon, usturoi, oregano, maghiran (cate un praf pentru aroma);
– ulei de masline;
– 100 g rosii pasate;
-sare dupa gust;
– baza de legume bio.
MOD DE PREPARARE Ciorba de „burta” cu ciuperci pleurotus
Curatam legumele si le taiem dupa cum ne place sau suntem obisnuite.
Se pun intr-o oala si se trag in ulei de masline legumele, fara ciuperci, si fara rosiile pasate. Se adauga baza de legume si sare daca mai este nevoie. Le stingem repede cu apa si le lasam sa fiarba pana se inmoaie. Se adauga rosiile pasate si ciupercile taiate fideluta. Tot atunci adaugam si margelutele de tapioca. Amestecam din cand in cand pentru a nu se prinde de oala.
Dupa ce au fiert toate, se opreste focul. Se adauga dupa gust condimentele si zeama de lamaie. Se pun si verdeturile taiate marunt.
Asta este ciorba mea de „burta”, care este deosebit de gustoasa si satioasa.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphtoos.com