Ciorba de burta, o delicatesa pentru multe familii din Romania. Iata o reteta usor de preparat.
Ingrediente Ciorba de burta
1 kg burta prefiarta, 3 morcovi, usturoi, ardei iute, smantana, 3 oua, sare, piper
Mod de preparare Ciorba de burta
Se opareste burta initial, chiar daca e prefiarta apoi se pune in alta apa la fiert impreuna cu morcovii, 1 usturoi si jumatate de ardei iute. Pe punga de burta scrie timpul de pregatire, eu intotdeauna o las dublu. Cand sunt fierte toate se scot morcovii, se pasireaza si se adauga inapoi in ciorba, asa vor da un aspect mai placut. Se scoate usturoiul fiert si se adauga usturoiu proaspat, pasat, dupa gust. Tot dupa gust se mai adauga ardei iute. La final de adauga smantana amestecata cu galbenusurile de ou si dupa gust putina zeama de lamaie (dar nu obligatoriu). Se potriveste la gust si cu sare si piper.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com