Ciorba de burta

03 ianuarie 2020,
ciorba de burta - sfatulparintilor.ro - dreamstime_xxl_121556792

Iata o reteta apetisanta, pe placul multora dintre noi: Ciorba de burta.

Ingrediente Ciorba de burta

burta de vita prefiarta sau semi-preparata-700g
carne, oase
morcovi-2 bucati mari pentru fiert
un morcov mic,
radacina de patrunjel
ceapa-2 bucati
ou-2 bucati
smantana-150 grame
otet
usturoi-o capatana
ulei-foarte putin
sare

Mod de preparare Ciorba de burta

Burta se spala bine si se pune la fiert cu carnea si oasele. Dupa ce a fiert, se pun legumele.

Dupa ce fierbe totul, se strecoara zarzavatul si carnea. Se separa carnea de zarzavatul fiert . Se taie burta in fasii subtiri si relativ mici. Se taie si carnea in bucatele mai mici Intre timp, zeama e lasata sa se racoreasca un pic.

Separat, se bat doua oua, cu un pic de zeama de lamaie si cu smantana si se adauga in recipientul in care am amestecat/batut bine ouale cu smantana cate un polonic de zeama. . Apoi se rastoarna totul in cealalta jumatate de zeama ramasa. Burta si carnea de vita se pun in zeama dreasa cu ou si smantana.
Se pune sare dupa gust.

Cuvinte cheie: , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita