O ciorba cu perisoare nu se refuza niciodata. Iata o reteta foarte usor de preparat.
Ingrediente Ciorba cu perisoare
1 ceapa
2 morcovi
2 ardei
2 rosii
1 telina mica
1 legatura leustean
500ml bors
Pentru perisoare:
300 gr carne tocata
2 oua
1 ceapa mica
2 linguri gris
2 linguri orez
1 legatura patrunjel
1 dovlecel mic
Mod de preparare Ciorba cu perisoare
Curatam legumele,l e taiem si le punem la fiert in 1 litru de apa ,in ordine: morcovii, telina, ardeii, ceapa.In acest timp,pregatim perisoarele.Curatam dovlecelul de coaja si seminte, il dam pe razatoare si il lasam sa se scurga zeama timp de 5 min. Adaugam carnea tocata,ceapa si verdeata taiate marunt,orezul,grisul,ouale batute si sarea si omogenizam compozitia.Cu mana umeda,facem perisoare pe care le punem la fiert pentru 10-15 min in oala cu legume.Adaugam rosile taiate ,apoi borsul fiert separat si lasam cioraba sa mai dea cateva clocote.Stingem focul,presaram leusteanul taiat marunt si acoperim cu capac.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
foto: depositphotos.com