Iata o reteta delicioasa de Ciorba a la Grec, de la Abetina.
Ingrediente Ciorba a la Grec
-2 bucati piept de pui (cam1,8 kg.),
-3 cepe mici,
-2 morcovi,
-1 radacina pastarnac,
-2 radacini patrunjel,
-o bucata telina,
-1 legatura leustean verde,
-2 linguri orez,
-1 lamaie,
-1 lingura Maggi secretul gustului intensavor cu gust de legume,
-1 lingura bors maggic,
-200 ml lapte dulce,
-500 gr.smantana,
-sare dupa gust,
-4 oua,
-2 capatani de usturoi.
Mod de preparare Ciorba a la Grec
-Se spala carnea si se pune la fiert cu o capatana de usturoi, se lasa sa traga cateva clocote, se arunca apa, se clateste carnea, se taie cubulete mici si se pune in alta oala cu apa rece.
-Legumele se curata si se pun la fiert cu apa si putina sare, cand sunt fierte se paseaza si se pun peste carnea taiata. Se trag cateva clocote si se adauga zeama de lamaie, maggi secretul gustului si o lingura de bors maggic pentru un gust si o savoare placuta, orezul si se lasa la fiert, cam asa cat sa traga cateva clocote, apoi oprim focul
-Se curata o capatana de usturoi, se toaca marunt si se face mujdei, peste usturoi se adauga laptele, smantana si ouale si se mixeaza bine. Turnam compozitia peste ciorba, amestecam usor si presuram leustean verde tocat marunt.
Pofta buna!
De preferat sa adaugam smantana abia dupa vreo 5 minute dupa ce oprim focul, asa nu riscam sa se taie smantana.
Incearca si aceasta reteta video