Margareta ne incanta cu o reteta delicioasa de Bors din legume de vara.
Am adunat in aceasta ciorbita toate legumele si zarzavaturile verii. Este o ciorbita foarte gustoasa, hranitoare si racoroasa. Servita cu smantana si ardei iute, este deliciul zilelor de vara, iar daca se renunta la smantana, este o delicioasa ciorbita de post.
Ingrediente Bors din legume de vara
1 ceapa, 4 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 1 pastarnac, 2 ardei grasi, 2 gulii, 4 cartofi, 200 gr mazare verde, 200 gr fasole verde, 2-3 rosii, 1/2 varza, o conopida mica, 1 radacina de telina mica si 2-3 frunze, leustean, patrunjel verde, sare, 2-3 ling. de ulei, 500ml bors.
Mod de preparare Bors din legume de vara
Zarzavatul se curata si se taie cuburi sau rondele, dupa preferinta. Legumele se spala, se curata si se taie la fel.
Intr-o oala se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa si se caleste pana devine translucida. Se adauga morcovii, patrunjelul si pastarnacul. Cand incep sa se inmoaie, se adauga ardeii. Se stinge totul cu apa si se adauga restul de legume. Se potriveste de sare si se lasa sa fiarba pana sunt fierte toate legumele.
Separat, se fierbe borsul pana da in clocot. Fierbinte, se adauga peste ciorba. Se lasa sa mai dea un clocot, se adauga verdeata tocata marunt si se stinge focul.
Se serveste cu smantana si ardei iute.
Incearca si aceasta reteta video