Bors de perisoare

31 octombrie 2019,
Bors de perisoare

Iata o reteta excelenta, mai ales acum, cand e frig afara: Bors de perisoare.

Ingrediente Bors de perisoare

1 kg carne de vita cu porc
100g orez
2 linguri ulei
1 ou crud
3-4 linguri bulion
5 litrii apa aprox.
2 morcovi
150 g telina
2 cepe

3 linguri de faina (pentru formarea perisoarelor)

750 ml bors

sare si piper
marar proaspat

Mod de preparare Bors de perisoare

Curatam si spalam zarzavaturile.Taiem cubulete mici zarzavaturile (eu le-am taiat la robot). Carnea tocata o punem intr-un bol mai mare. Adaugam oul, mararul tocat proaspat, piperul, sarea dupa gust si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Din compozitia de carne rezultata formam perisoarele, bilute date initial prin faina.

Adaugam in oala cu apa zarzavatul si lasam pe foc sa dea in clocot. Cand fierbe bine, adaugam rand pe rand perisoarele in oala si lasam la fiert aproximativ 30 – 40 minute. Intre timp punem sare dupa gust. Cand ciorbita este fiarta, adaugam borsul si mai lasam sa fiarba inca o data si apoi dregem cu celalat ou bine batut. Adaugam la final si mararul tocat foarte marunt. Pofta buna!

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita